IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:00 | 29 март 2024
Обновен: 20:06 | 26 април 2024

Разчистват от бараки района до Македонския дом (СНИМКИ)

Премахват три павилиона

По материала работи: Слав Велев
Разчистват от бараки района до Македонския дом (СНИМКИ)

Снимки: Община Варна

Разчистват от бараки района до Македонския дом. Три павилиона за бърза закуска ще бъдат премахнати, в резултат на проверка на служители от отдел „Контрол по търговската дейност и туризма“ към Община Варна. Те са били разположени на общински терен, съобщи заместник-кметът по сигурността Илия Коев.

Търговските обекти са поставени с разрешение от район „Одесос“ за срок до 31.03.2024 година. Собствениците са уведомени, че след изтичане на срока на действие на разрешенията, същите трябва да бъдат демонтирани. При неизпълнение Община Варна и районната администрация ще започнат процедура по чл. 57 а от ЗУТ за принудителен монтаж на павилионите.

При извършените проверки от общински служители е установено още, че разположените маси, столове, подиуми и слънцезащитни конструкции на заведения до Македонския дом заемат общински терен, без да заплащат обезщетение на районната администрация и без разрешение за поставянето им. На управителите на туристическите обекти е връчено предписание да освободят заеманите общински терени до края на месеца. Към настоящия момент предписанията за премахване са изпълнени, каза още Илия Коев.

Коментари

боклукчарника ( преди 4 седмици )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна