IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
13:40 | 1 април 2024
Обновен: 20:48 | 30 април 2024

Нов бум на ало измамите във Варна

76 сигнали за подобни престъпления са регистрирани от началото на годината в областта

По материала работи: Слав Велев
Нов бум на ало измамите във Варна

Нов бум на ало измамите във Варна. Извършителите на телефонни измами продължават активно да звънят на стационарни апарати в областния град и селата, като от началото на годината са регистрирани 22 такива престъпления, а от служителите на ОДМВР Варна са предотвратени 29 опита за измами, съобщават от полицията в морския град.

От началото на годината в дежурните части на полицията са получени 76 сигнала от граждани, че на стационарните им телефони са се обаждали измамници, но те не са се поддали на сценариите /съдействие на полицията за залавяне на измамници и за пострадал близък при ПТП/ и са прекъснали комуникацията.

Преките извършители на този род престъпления не пребивават на територията на страната и ОДМВР Варна, съвместно със сектор „Измами“ при ГДНП, продължават активно работата по документиране и доказване на осъществяваната цялостна престъпна дейност.

Коментари

Новини Варна