IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
11:20 | 8 април 2024
Обновен: 16:21 | 29 април 2024

Мъж преби и ограби жената, с която живее във Варна

Взел й парите и телефона

По материала работи: Слав Велев
Мъж преби и ограби жената, с която живее във Варна

Мярка за неотклонение “задържане под стража” наложи Районен съд - Варна на 27-годишен, привлечен като обвиняем за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие и за грабеж Деянията са извършвани на 4 април т. год. спрямо жена, с той която съжителствал. Той я пребил и взел парите и телефона. И двете престъпления – против личността и против собствеността, за които е привлечен обвиняемият 27-годишен мъж, се наказват с лишаване от свобода.

От анализа на събраните материали и доказателства по делото съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на инкриминираните деяния. Те се отличават с висока степен на обществена опасност, като е налице и реална опасност обвиняемият да извърши други престъпления или да се укрие, доколкото не пребивава на постоянния си адрес. От данните по делото е видно, че 27-годишният мъж е с обременено съдебно минало, осъждан за посегателства срещу собствеността, както и за престъпление против личността, с последно влязла в сила осъдителна присъда срещу него през м. март 2023 г. Районният съд прие, че най-адекватната мярка за неотклонение спрямо 27-годишния обвиняем се явява „задържане под стража“.

Обжалването на определението по мярката е в 3-дневен срок, като в случай на жалба делото бе насрочено пред ВОС за 10 април т.год. от 13 часа.

Коментари

Гео Чобанов ( преди 2 седмици )
"...съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на инкриминираните деяния" Славчо! Автори са: Шекспир, Тютчев, Валери Петров, Моцарт, Микеланджело. Субектът, за когото пишеш, очевидно е престъпник, а не автор! А в случай на рецидив- как стои въпросът с "авторските" му права !?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна