IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
10:20 | 9 април 2024
Обновен: 20:50 | 1 май 2024

Кметът на Варна: Не е важно кой управлява Окръжна болница, а кой я управлява добре

Общината очаква от Министерството на здравеопазването подробен доклад за финансовото състояние на лечебното заведение

По материала работи: Слав Велев
Кметът на Варна: Не е важно кой управлява Окръжна болница, а кой я управлява добре

Не е важно кой управлява болницата, а кой управлява болницата добре. Това заяви в интервю за Радио Варна кметът на Варна Благомир Коцев по повод проблемите и финансовото състояние на МБАЛ „Св. Анна“. Той подчерта, че Община Варна е в контакт с Министерството на здравеопазването, откъдето очаква подробен доклад за финансовото състояние на болницата и ясен план за оздравяването й. 

Това е втората най-голяма болница в града и Община Варна има интерес тя да функционира в полза на варненци. За мен най-важно е да бъде управлявана качествено и от способен екип, който да я изведе от настоящото й финансовото положение, каза още Благомир Коцев. По думите му, искането на Министерство на здравеопазването Община Варна да изтегли съдебния иск срещу избора на нов борд на директорите на лечебното заведение изисква детайлен финансов анализ и пълна яснота как ще се развие болницата занапред. 

Това е отговорност, която ще поема, когато имам пълната картина, каза още Благомир Коцев. Той допълни, че ръководството на Община Варна, която е миноритарен собственик с 24% от акциите на лечебното заведение, ще изчака Апелативният съд да се произнесе по иска срещу новото ръководство на 17 април.   

Коментари

Новини Варна