IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
07:30 | 16 април 2024
Обновен: 20:44 | 29 април 2024

Поредни рокади в община Варна: Освобождават шестима директори

За всички длъжности предстои да бъдат обявени конкурси за избор на нови ръководни кадри

По материала работи: Слав Велев
Поредни рокади в община Варна: Освобождават шестима директори

Поредни рокади предприе кметът Благомир Коцев в ръководството на община Варна. Той е нарочил за смяна шестима директори на общински дирекции и предприятия.

Вече са освободени Звездин Стоилков, който оглавяваше общинското предприятие „Инвестиционна политика“ и Антония Йовчева, досегашен директор на дирекция „Култура и духовно развитие“. По-рано този месец бе освободена Стефка Господинова, директор на дирекция „Финанси и бюджет“, припомнят от пресслужбата на общинската администрация.

В ход е процедурата по освобождаването на Лилия Христова – директор на дирекция „Образование и младежки дейности“, Тодор Колев – оглавяващ дирекция „Екология и опазване на околната среда“ и Петко Бойновски – директор на „Общинска собственост, икономика и стопански дейности“.

За всички длъжности предстои да бъдат обявени конкурси за избор на нови ръководни кадри. Те включват защита на концепция за стратегическо управление и интервю.

От ноември 2023 г. досега Община Варна е провела конкурси за директори на три структури, чиито ръководители бяха освободени от длъжност при встъпване на новия кметски екип. Конкурсите са за директори на дирекциите „Европейски и национални оперативни програми“, „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ и „Финанси и бюджет“.

Коментари

Новини Варна