IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
15:30 | 16 април 2024
Обновен: 11:21 | 29 април 2024

Глобиха двама насилници от Варна за неизпълнение на заповеди за защита

Единият тормозил бившата си половинка, а другият баба си

По материала работи: Слав Велев
Глобиха двама насилници от Варна за неизпълнение на заповеди за защита

Районен съд - Варна/Снимка: Черно море/АРХИВ

Варненският районен съд наложи глоби на двама души за неизпълнение на заповеди за защита.

35-годишен мъж се призна за виновен по повдигнато спрямо него обвинение в неизпълнение на съдебна заповед за защита от домашно насилие и постигна споразумение с прокуратурата за вида и размера на наказанието, което Районен съд – Варна одобри. Самото деяние е осъществено на 18 февруари миналата година спрямо жената, с която доскоро живеел на съвместни начала. Подсъдимият не се съобразил с постановените от съда мерки в издадената през м. януари 2023 г. заповед за защита, с която бил задължен да не доближава на по-малко от 100 метра бившата си половинка, нейния адрес, месторабота и училището на детето й за срок от 12 месеца. Престъплението е наказуемо по чл.296, ал.1 от НК. По силата на постигнатото в съдебна зала споразумение с признание на вината, 35-годишният мъж приема да му бъде наложено наказание „глоба“ в размер на 2000 лева, приема да заплати и направените по делото разноски.

В друго съдебно дело, също решено със споразумение, на 22-годишен младеж бе наложено наказание „глоба“ в размер на 1500 лева. Той призна вината си в това, че в периода от 23 декември 2022 г. до 2-ри януари 2023 г. във Варна, при условията на продължавано престъпление – с три отделни деяния, не изпълнил съдебна заповед за незабавна защита, с която бил задължен да се въздържа от актове на домашно насилие спрямо баба си, като му било забранено да приближава на по-малко от 50 метра нея и жилището й.

Съдебните актове са окончателни.

 

Коментари

Новини Варна