IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
09:13 | 17 април 2024
Обновен: 03:05 | 30 април 2024

Изхвърлят едрогабаритни отпадъци на специални площадки във Варна

Тече проучване за общински терени, които да отговарят на изискванията

По материала работи: Петър Захариев
Изхвърлят едрогабаритни отпадъци на специални площадки във Варна

Снимка: БНР

Обмислят обособяване на площадки за изхвърляне на едрогабаритни отпадъци, за да не се образува струпване около съдовете за смет във Варна, съобщи БНР.

Площадките ще бъдат безплатни за гражданите. Търсят общински терени за тази цел. Това каза зaместник-кметът по сигурността в Община Варна Илия Коев.

Коев коментира, че със затоплянето на времето хората започват да изхвърлят ненужни вещи. Най-често това се случва в почивните дни, когато фирмата за сметоизвозване има наполовина техника за изнасяне такъв вид отпадъци, а около казаните се събират купчини от обемни непотребни вещи. За да се предотврати това, заместник-кметът успокои, че предвидените депа ще бъдат в рамките на града, обмисля се и транспорт.

Тече проучване за общински терени, които да отговарят на изискванията. "Надяваме се тогава гражданите да са добросъвестни и да изнасят отпадъците там, а не около кошовете", добави Коев.

Проблемът със силното замърсяване на центъра на града в почивните дни идва от намаления персонал за почистване точно през тези дни. Заместник-кметът увери, че се опитват да променят това и да увеличат хората на терен през почивните дни.

Миенето на улиците и булевардите във Варна започва от началото на май. Булевардите ще се мият един път на три дена и един път в месеца с маркуч, каза Коев.

Заместник-кметът каза, че от началото на месеца до сега вече има съставени три акта за изхвърляне на отпадъци извън контейнерите.

Коментари

опетков ( преди 1 седмица )
Няма и грам подобрение при събирането на сметта откакто "новите" превзеха власта и сипеха щедри обещания за радикална промяна. Дори *** около контейнерите са все по--мръсни. Трудно се отучава свинята да не цапа ***.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна