IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:30 | 19 април 2024
Обновен: 23:06 | 2 май 2024

Оставиха в ареста мъжа, спипан с огромно количество дрога във Варна

Грабителят от Белослав продължава да "търка наровете" във варненското следствие

По материала работи: Слав Велев
Оставиха в ареста мъжа, спипан с огромно количество дрога във Варна

Съдът уважи искане на Окръжна прокуратура – Варна и определи „задържане под стража“ за 44-годишния Д.Д., привлечен в качеството му на обвиняем за три престъпления - държане без надлежно разрешително на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, държане на прекурсори за производство на наркотични вещества с цел разпространение и държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси без надлежно разрешително.

Д.Д. е задържан на 17 април 2024 година при специализирана полицейска операция. В него е намерен буркан, съдържащ кристално вещество. При последвалото претърсване в дома на мъжа, са намерени и иззети допълнително количество от същата субстанция, за която след направена експертна справка е установено, че е метамфетамин с общо тегло от 101,12 грама. Намерени са също 31,74 грама хашиш, както и 30,94 грама червен фосфор, който е прекурсор и се използва за производството на синтетични наркотични вещества.

В дома на мъжа е намерен и незаконно притежаван револвер и боеприпаси за него. Д.Д. няма издадено разрешително за притежание или за съхранение на огнестрелни оръжия.

Обвиняемият беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение спрямо него. Днес, Окръжният съд във Варна определи най-тежката такава, а именно „задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд.

Окръжен съд - Варна наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 55-годишния И.М. след искане на Окръжната прокуратура в града. Той е привлечен като обвиняем за грабеж на дамска раница, извършен в условията на опасен рецидив, и до момента бе задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

Жертва на престъплението станала 54-годишна жена, която се намирала в района на фериботния комплекс в град Белослав на 14 април 2024 година. И.М. също се намирал в района, когато забелязвайки жената, решил да я ограби. Той издърпал от ръцете й дамска раница, в която жената носела мобилен телефон, портмоне с малка сума пари, лични документи и други вещи и избягал.

По случая незабавно е започнато разследване, в хода на което 55-годишният мъж е издирен, задържан и привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 199, ал. 1, т.4 от НК. Той е добре известен на органите на реда и е многократно осъждан.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Коментари

Новини Варна