IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
16:02 | 23 април 2024
Обновен: 17:02 | 3 май 2024

Община Варна завишила критериите за изпълнение на уличните ремонти

Създават комисия, която да следи за качеството на извършените дейности

По материала работи: Слав Велев
Община Варна завишила критериите за изпълнение на уличните ремонти

Снимката е илюстративна: АРХИВ/Община Варна

Екипът на кмета Благомир Коцев работи неуморно и вече са в ход нови мерки по редица теми - недовършени ремонти, недостиг на места в детските ясли, безстопанствени животни и други. Това каза заместник-кметът по обществен ред и сигурност в община Варна Илия Коев. Той обсъди перспективи за развитието на Варна, по покана на началника на ВВМУ “Н. Вапцаров“ флотилен адмирал Боян Медникаров. Събитието бе организирано от ръководството на Висшето военноморско училище и се провежда днес в сградата на университета. 

По темата за инфраструктурните обекти, той посочи, че завишени критериите към фирмите за изпълнението на уличните ремонти. В ход е и създаването на специална комисия, която да следи за качеството на извършените дейности. Некачественото проектиране на пътна инфраструктура и липсата на инвеститорски и строителен контрол при предходната власт, е причината за забавянето на ремонтните дейности, изтъкна заместник-кметът. Той допълни, че за подобряване на градската среда ще бъдат създадени екипи за спешни и неотложни ремонти в петте района на Варна. 

В обръщението си към участниците Коев посочи още, че част от средствата отпуснати на Варна по инвестиционната програма на Министерство на финансите са предвидени за изграждането на нови детски градини и ясли. По същата програма са заложени пари и за два нови парка. 

В бюджета на Варна са заложени и средства за изграждането на видеонаблюдение, което да възпрепятства вандализма. Планира се и поставянето на камери около контейнерите за отпадъци, което ще подобри контрола по сметосъбирането и ще доведе до санкционирането на недобросъвестни граждани. Предвижда се още обособяване на няколко общински терена за събиране на едрогабаритни отпадъци. 

Мерки се вземат и за Приюта за безстопанствени животни, който е бил в окаяно състояние в началото на мандата. С новите темпове на работа, навременна кастрация и грижа за бездомните кучета, до 3 години ще решим проблема с бездомните кучета в града, каза още Коев.

В края на беседата, заместник кметът Илия Коев призова всички участници да се включат в мащабната кампания на Община Варна за почистването на града, която ще се проведе на 27 април, събота. 

Коментари

Новини Варна