IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
12:00 | 26 април 2024
Обновен: 20:52 | 6 май 2024

Дадоха срок на рибарите да обявят колко лодкостоянки са необходими на Варна

Представителите на институциите, бизнеса и сдруженията на рибарите от региона се събраха на втора среща

По материала работи: Слав Велев
Дадоха срок на рибарите да обявят колко лодкостоянки са необходими на Варна

Зам. областният управител Огнян Рачев свика втората работна среща на представителите на институциите от държавната и местната власт, на бизнеса и на сдруженията на рибарите от региона/Снимка: Областна администрация - Варна

След продължилите повече от час дебати, срещата завърши с конкретни решения и срокове по повод на разрешаване на дългогодишния проблем с лодкостоянките.

До 15 май  сдруженията на рибарите да представят в Областна администрация информация за броя на лодкостоянките, необходими за град Варна. Освен това браншовите структури трябва да изготвят и да внесат предложения за местата, подходящи за лодкостоянки или рибарско пристанище. За това се споразумяха участниците във втората работна среща на представителите на институциите от държавната и местната власт, на бизнеса и на сдруженията на рибарите от региона.

Целта е разрешаване на дългогодишния проблем с лодкостоянките, съобщиха от Областна администрация. 

Други конкретно решение от срещата  е Община Варна да изготви и предостави в Областна администрация писмена информация на какъв етап се намират внесените от рибарските сдружения проектни предложения за „Пристанище „Варна - разширение“ и лодкостоянката "Антон Иванов". 

.Участниците се споразумяха за следното:

1. До 15 май тази година, сдруженията на рибарите да представят в Областна администрация информация за броя на лодкостоянките, необходими за град Варна.

2. Сдруженията на рибарите да изготвят и да внесат в администрацията на областта предложения за местата, подходящи за лодкостоянки / рибарско пристанище/.

3.Община Варна трябва да изготви и предостави в Областна администрация – Варна писмена информация на какъв етап се намират внесените от рибарските сдружения проектни предложения за „Пристанище „Варна - разширение“ и лодкостоянката „Антон Иванов“.

25.04.2024

Коментари

Новини Варна