IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
12:45 | 10 май 2024
Обновен: 22:55 | 20 май 2024

Виолета Тончева е носител на журналистическата награда "Златният тризъбец"

Събитието е част от двудневната юбилейна програма във връзка с няколко кръгли годишнини

По материала работи: Слав Велев
Виолета Тончева е носител на журналистическата награда "Златният тризъбец"

Виолета Тончева/Снимка: Личен Архив/Фейсбук

Виолета Тончева е носителят на журналистическата награда "Златният тризъбец". Тържественото връчване на приза бе днес в арт салона на Радио Варна.

Събитието е част от двудневната юбилейна програма във връзка с няколко кръгли годишнини - 100 години от създаването на Варненска журналистическа организация, 100 години „Варненски вестник на вестниците“ и 180 години български периодичен печат. 

Програмата започна със засаждане на дървесни видове и декоративни храсти в парка на Международния дом на журналистите. От 10 часа днес, 10 май, в Регионална библиотека „Пенчо Р. Славейков“ ще бъде открита изложбата „100 години Варненска журналистическа организация“, подготвена в партньорство с Държавния архив. Половин час след това, в 10.30 часа, при Слънчевия часовник на входа на Морската градина ще бъде открита още една изложба под наслов „180 години български периодичен печат“, предаде Радио Варна

Виолета Тончева е дългогодишен радиожурналист, преводач, автор на двете книги за историята на Радио Варна и ПР на ТМПЦ-Варна, припомни в интервю за Радио Варна Георги Калагларски, член на Управителния съвет на Съюза на българските журналисти. Двамата журналисти дълги години са работили в Радио Варна. "Много съм щастлива, че съм част от историята на Радио Варна. Моите приятели са тук. Щастлива съм, че съм участвала в реализацията на много от предаванията, които продължават да събират своите слушатели", сподели Виолета Тончева.

Наградата "Златният тризъбец" е бронзова статуетка, дело на скулптора Пламен Братанов. "Тя се връчва само при силни професионални изяви на наш колега. Досега петима са носители на това отличие", посочи Георги Калагларски. 

Виолета Тончева благодари на всички нейни колеги за честта да бъде удостоена с наградата. 

Днес ще бъде представен и юбилейният брой на „Варненски вестник на вестниците“ 2024. Преди 100 години журналисти от всички печатни медии във Варна се обединяват, за да издадат за 24 май първия варненски „Вестник на вестниците“, посветен тематично на българската култура. Традицията възобновява за пореден път журналистически екип с главен редактор Георги Калагларски, председател на СБЖ Варна – Дружество печатни медии. 

На събитието ще присъстват председателят на СБЖ Снежана Тодорова, гости от Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“, кметът на Варна Благомир Коцев, председателят на Общинския съвет Христо Димитров, журналисти и представители на културната общественост във Варна. Празникът ще завърши с коктейл.

Коментари

Новини Варна