IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:00 | 21 май 2024
Обновен: 22:42 | 26 юли 2024

Комисията по собственост даде съгласие за придобиване на държавни имоти във Варна

Решението на съветниците касае придобиването на няколко места

По материала работи: Слав Велев
Комисията по собственост даде съгласие за придобиване на държавни имоти във Варна

Снимката е илюстративна: Google

Съгласие за откриване на процедури по придобиване в собственост или управление на държавни имоти даде Комисията по собственост и стопанство към Община Варна, съобщава "Морето".

Решението на съветниците касае придобиването в собственост на бившето помощно училище „Братя Миладинови“ на бул. „Сливница“ 113. Теренът е с площ над 3.5 дка и включва едноетажна сграда. Плановете са имотът да бъде използван за строеж на нова сграда за Трета гимназия.

Комисията одобри откриване на процедура за придобиване безвъзмездно в управление на държавен терен, представляващ групова археологическа недвижима културна ценност с национално значение „Раннохристиянски манастир в местност Джанавара“. Към момента имотът е на Министерство на земеделието и храните, предоставен е на Министерството на културата. Искането за придобиването е на Регионалния исторически музей и касае разрешаване на дългогодишен проблем, касаещ собствеността и управлението на недвижимия имот.

Съветниците уточниха, че до сесия на местния парламент трябва да бъде предоставена справка от РИМ за евентуалните разходи за управление на имота.

Провеждането на процедура за придобиване на държавния имот със сградата на бившето руско консулство на ул. „Македония“ 53, одобри още комисията. Идеята е там да бъде устроена административна сграда или детска градина.

Коментари

didier93 ( преди 2 месеца )
Здравейте сър мадам Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем от 2000 лв. до 800 000,00 лв. при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда от него, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: didierdf93 @gmail.com Имейл: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна