IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Новини Варна
16:00 | 12 юни 2024
Обновен: 09:46 | 19 юли 2024

Общината търси изпълнител за строителството на 12 класни стаи в ОУ "Васил Друмев"

Ще бъде изграден и физкултурен салон

По материала работи: Слав Велев
Общината търси изпълнител за строителството на 12 класни стаи в ОУ "Васил Друмев"

Община Варна търси изпълнител за строителството на пристройка с 12 класни стаи към ОУ „Васил Друмев“, както и физкултурен салон. Това става ясно от обявената обществена поръчка с прогнозна стойност 3.3 млн. лева без ДДС, съобщава Moreto.net.

Разширяването на учебната база се налага във връзка с необходимостта от въвеждане на едносменен режим на обучение в училището. Освен това ще осигури възможност за осигуряване на целодневна заетост на учениците с класни и извънкласни занимания. Пристройката на практика ще помогне за обособяване на самостоятелна учебна зона за учениците от първи до четвърти клас.

Новите класни стаи ще са за 300 ученици. Ще има помещения за обучение на деца със СОП, многофункционална зала /физкултурен салон, спомагателни административни помещения (учителска стая; канцеларии;), допълнителни помещения (помещение за охрана; стая за помощен персонал; тоалетни; складови помещения;), технически помещения.

Новопроектираната пристройка ще бъде на три етажа, всеки от които съдържа 4 броя класни стаи, функционално групирани, с капацитет 24 учебни места всяка.

Предвидени са слънцезащитни устройства на всички помещения със западно изложение. Към всяка от класните стаи са проектирани и помещения „Гардероб“, в които са предвидени индивидуални места за съхранение на вещи на учениците, както и място за съхранение на технически средства и материали. За учебните зали е предвидено съвременно оборудване с интерактивна дъска.

В новопроектирания корпус е предвиден асансьор с необходимата свободна площ. Сградата ще поеме заниманията на учениците от 1 до 4 клас без увеличаване на общия брой на учащите. На този етап ще се запази формата на хранене чрез предварително заявен кетъринг в съществуващия хранителен блок на училището с възможност по отделен проект да бъде разширена на зоната на хранене в съществуващата сграда.

Коментари

Новини Варна