IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
10:41 | 16 октомври 2015
Обновен: 21:35 | 10 април 2024

Бебетата лъвчета станаха на годинка

Мъниците са все така игриви, нищо че са пораснали и от 4, вече са 70 кг., каза директорът на Варненския зоопарк Иванка Стоянова

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Бебетата лъвчета от зоологическата градина във Варна станаха на годинка. „Мъниците са все така игриви, нищо че са пораснали и от 4, вече са 70 кг. Майка им продължава да ги приема като бебета и се грижи за тях“, каза за вестник „Черно море“ директорът на зоопарка Иванка Стоянова. Лъвчетата вече се хранят наравно с другите лъвове и изяждат почти равна на тяхната порция месо. 

 


Клетката на хищниците беше празнично украсена с балони и цветни надписи за първия рожден ден на бебетата. Подаръците за мъниците бяха опаковани – двата в синьо, за момченца и единият в червено – за момиченце. От Зоопарка бяха приготвили за лъвчетата три топки и езеро с изкуствени патици, за да могат да играят и да се забавляват с тях на воля. „Подаръците и на тримата са еднакви. Те са като малките деца, винаги се карат за някоя играчка, когато е само една“ – сподели още Иванка Стоянова. 

 


Лъвчетата за сега остават в клетката при майка си. До третата си година няма проблем да живеят при нея. Тогава при лъвовете се събуждали половите им функции. „Готови сме и на замяна с друг зоопарк от страната, ако някой прояви интерес към тях. Обикновено трансферът е за сметка на друго животно, което те ни отстъпват“ – обяви Иванка Стоянова.

 


„Бебетата са нашата голяма радост. През тази година си имаме много, очакваме и още едно бебенце маймунче“, похвали се още директорът на зоопарка.


Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

 

Коментари

Новини Варна