IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
11:45 | 23 октомври 2015
Обновен: 15:38 | 25 април 2024

4,5 години затвор за сексуален насилник

Делото беше разгледано при закрити врата

По материала работи: Деян Михайлов
4,5 години затвор за сексуален насилник

За престъпление срещу половата неприкосновеност (по чл. 157, ал.4 от НК), Районният съд във Варна осъди на 4 години и 6 месеца лишаване от свобода 30-годишeн мъж от Аксаково. 


Делото беше разгледано при закрити врата. 30-год. Хр. Иванов бе признат за виновен, че вечерта на 1 ноември 2013 г. извършил сексуален акт и действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, което не разбира свойството и значението на извършеното.   


Престъплението е извършено късно вечерта на тази дата под открита стълбищна площадка към сградата на пощата в Аксаково спрямо психично болен мъж. Според обвинителния акт, подсъдимият, прибирайки се към дома си, забелязал скитащия се по улиците мъж, решил да извърши с него хомосексуални действия и като се възползвал от неговата доверчивост го поканил да го почерпи с кафе. Когато стигнали до пощата, подсъдимият блъснал пострадалия под стълбите и при употреба на сила извършил действия на полово удовлетворение. Случаен свидетел на посегателството станал живущ в същия район гражданин, който впоследствие сигнализирал за случилото се полицията. 


30-годишният Хр.Иванов е осъждан и е търпял наказание лишаване от свобода за подобно посегателство над половата неприкосновеност.  Наказанието си подсъдимият следва да търпи в затвор, при строг режим. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

 

Коментари

Новини Варна