IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
11:05 | 27 октомври 2015
Обновен: 00:12 | 3 май 2024

500 лева глоба за непрестойно поведение по време на изборите

Мъжът категорично не желаел да участва в това гласуване, реагирал невъздържано

По материала работи: Деян Михайлов
500 лева глоба за непрестойно поведение по време на изборите

На 25 октомври т.год. около 16 часа, на публично място - в изборна секция в район „Одесос“, разположена в училище „Васил Априлов“, 57-годишният Д. Маринов се държал непристойно като демонстративно скъсал и хвърлил на земята изборна бюлетина. Проблемната ситуация възникнала след като членове на СИК нанесли данните от личната му карта първо в протокол за участие в националния референдум и му предоставили бюлетина за този вот. Мъжът категорично не желаел да участва в това гласуване, реагирал невъздържано и на висок глас започнал да отправя негативни реплики по отношение организацията на изборите, държавата и нейната администрация, като унищожил и смачкал с ръка предоставената му бюлетина. Постъпката му предизвикала смут в залата, където освен членовете на СИК и множество застъпници, имало и граждани в процедура на гласуване. На входа на помещението се натрупала опашка и председателят на комисията потърсил съдействие от дежурния полицай, който извел Маринов без да е упражнил правото си на вот.             

Съдебният състав отчете липса на критичност у нарушителя към поведението му на публично място, както към момента на деянието, така и при обясненията му в съдебна зала. Районният съд прие, че е налице основание за налагане на административното наказание. Непристойната проява е нарушение по смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство и се наказва с глоба в размер от 100 до 500 лева или със задържане в структурно звено на МВР за срок до 15 денонощия.              

Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок, като в случай на жалба производството пред  ВОС е насрочено за 30 октомври от 13 часа.

 

Коментари

Новини Варна