IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
11:40 | 12 декември 2015
Обновен: 00:27 | 3 май 2024

Седем години ще лежи в затвора крадец, отмъкнал златен синджир

Престъплението било извършено при условията на опасен рецидив

По материала работи: Слав Велев
Седем години ще лежи в затвора крадец, отмъкнал златен синджир

Седем години и три месеца ще лежи в затвора крадец, отмъкнал златен синджир, реши Окръжната прокуратура в Шумен. Ефективната осъдителна присъда срещу  26-годишния Сергей Атанасов от Смядово ще бъде изтърпявана при първоначално строг режим.


Атанасов бе обвиняем за извършен грабеж на златен синджир със златен медальон с тегло 19,80 г при условията на опасен рецидив – престъпление по член 199, ал. 1, т. 4, във връзка с член 198, ал. 1, във връзка с член 29, букви „а” и „б” от Наказателния кодекс.

 

26-годишният мъж бил приет за лечение в болницата в Шумен. Режимът в болничното заведение позволявал излизане извън сградата. На 19 април 2015 г. Сергей Атанасов излязъл на разходка в парка на площад „Оборище” в Шумен, където забелязал жена с масивен златен медальон на златна верижка. Когато набелязаната от него жертва - Дж. Ибрямова, тръгнала да пресича, Атанасов се доближил и издърпал силно от врата й ланеца, който се скъсал. След това се прибрал в болницата и се похвалил на друг пациент, който е свидетел по делото.


 
В момента Сергей Атанасов се намира в ловешкия затвор, където изтърпява друга присъда. Той е осъждан многократно за престъпления против собствеността, за които е получавал ефективни наказания лишаване от свобода. От вчера с присъда на Окръжния съд в Шумен 26-годишният Сергей Атанасов ще изтърпява още седем години три месеца лишаване от свобода.
 

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.


Черно море

Коментари

Новини Варна