IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
12:00 | 31 март 2016
Обновен: 17:01 | 11 април 2024

От утре приемат документи за детски градини във Варна

Свободните места са 2317

По материала работи: Слав Велев
От утре приемат документи за детски градини във Варна

От утре започва приемът на документи за детски градини и яслени групи към обединените детски заведения. 2317 са свободните места за първа група, 348 – за ясла към ОДЗ. Първите са за малчугани, родени през 2013 г., а другите за набор 2014 и 2015. И тази година за филиала на ЦДГ№4 “Теменужка“ на ул. “Капитан Райчо“ могат да подават документи родителите, които живеят по постоянен адрес в един от двата района - „Одесос“ и „Младост“. За обявените места за специални групи към ОДГ №9 „Ален мак“ и ЛДГ №20 “Бриз“, ще могат да се подават документи по-късно, извън регламентирания срок.


Няма промяна в правилата за прием и изискваните задължителни документи, които се подават при кандидатстване в масовите детски градини. Срокът е до 10 май. Документи могат да се подават всеки ден от 7,30 до 16,30 ч. в детската градина, която е обявена като първо желание в попълненото заявление по образец. Единият от родителите трябва да е с постоянен адрес в същия административен район, в който са детските градини, за които се кандидатства. Освен заявлението по образец се носят също копие и оригинал от акта за раждане на детето и личната карта на родителя, както и служебна бележка от работодател, че работи на трудов договор. Нужно е и удостоверение от дирекция „Местни данъци” в община Варна за наличие или липса на задължения, което може да бъде проверено и онлайн на място в детската градина. Онлайн се извършва проверка и за здравноосигурителните права на единия родител. При наличие на задължения, комплектът с документи се счита за непълен. За деца, които ползват изброените в правилата предимства, родителите трябва да представят съответните допълнителни документи.


Полина Петрова

 

Коментари

Новини Варна