IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
13:54 | 31 март 2016
Обновен: 21:28 | 20 април 2024

Стратегия за развитие на образованието мисли община Варна

Документът ще бъде с обхват 2016-2020 г., съобразен с новия закон

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Стратегия за развитие на образованието в периода 2016-2020 година мисли община Варна. Проектът е във връзка с новия Закон за предучилищното и училищното образование, който влиза в сила от 1-ви август. Документът ще бъде съобразен с Стратегия „Европа 2020", Национална стратегия за учене през целия живот 2014-2020 г., Стратегия за намаляване дела на преждевременно напусналите образователната система (2013 г. – 2020), Национална стратегия за развитие на педагогическите кадри (2014–2020) и др. 


Целта е стратегията да гарантира равен достъп до качествено образование и подкрепа за личностно развитие на всички деца и младежи. Фокус в изготвянето й е и сигурността на децата и учениците, здравното обслужване, осигуряването на здравословна и качествена храна за децата, както и на отдих и спорт. 


Амбицията на общинската дирекция "Образование и младежки дейности" е да бъде създаден един работещ документ, който да представи визията за развитие в следващите четири години, като бележи основните направления, целите и мерките, които ще бъдат предприети за постигането им. 

 
Проектът ще бъде предоставен за разглеждане на работна група от представители на всички заинтересовани страни -детска градина, училище, експерти от общински дирекции, работодателски и синдикални организации, родители, както и на висшите училища в града. След това ще бъде проведено и обществено обсъждане. 


Черно море

Коментари

Новини Варна