IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
13:54 | 6 април 2016
Обновен: 09:28 | 3 май 2024

Общинска полиция увеличава състава си

Три нови “паяка" купува общината

По материала работи: Деян Михайлов
Общинска полиция увеличава състава си

Общинска полиция ще увеличи състава си с още 22-ма служители от 1 юни, съобщи кметът Иван Портних. В момента те са 60, но голяма част от тях са на стационарни постове и няма как да бъдат използвани на терен и да им бъдат възлагани допълнителни функции, поясни Портних.

Общината пуска обществена поръчка за закупуването на нови три “паяка”, тъй като двата, с които разполага, в момента са в окаяно състояние и не могат пълноценно да упражняват функциите си, каза още кметът. „Надявам се с доставката им да можем да бъдем по-ефективни с преследването на нарушителите, които паркират на забранени места и затрудняват както придвижването на пешеходците, така и нормалния трафик в града. Търсим и съдействието на КАТ в тази посока, докато настъпи моментът, в който Общинска полиция ще разшири състава си“, каза още Иван Портних. Освен трите нови “паяк” двата стари също ще продължат да бъдат използвани, когато са в изправност.

 

ПОЛИНА ПЕТРОВА

 

Коментари

Новини Варна