IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
15:23 | 10 декември 2020
Обновен: 02:11 | 24 април 2024

Наркозависим бе осъден за кражба на велосипед във Варна

Видял незаключено колело и го подкарал смело

По материала работи: Ставри Таргов
Наркозависим бе осъден за кражба на велосипед във Варна

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение с признание на вината Районният съд във Варна наложи условно наказание от 8 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Кражбата е извършена вечерта на 25 октомври 2019 г. от 33-годишен мъж, който страда от наркотична зависимост. Подсъдимият се движел пеш по бул. „Цар Освободител“ в централната част на Варна, когато забелязал незаключен велосипед, подпрян на фасадата на супермаркет.

Той веднага решил да се възползва от ситуацията, качил се на чуждия велосипед и го подкарал. Действията на подсъдимия били заснети от охранителните камери, разположени на входа на магазина.
        

Към момента причинените от деянието имуществени вреди са възстановени на пострадалия собственик. 33-годишният подсъдим има предходна съдимост. Той бе осъден да заплати всички направени по делото разноски. Съдебният акт е окончателен.

 
 

Коментари

Новини Варна