IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
15:00 | 9 юни 2021
Обновен: 14:21 | 18 април 2024

Водач, управлявал камион с отнета книжка, получи условна присъда във Варна

Пред полицейския екип той се легитимирал само с лична карта

По материала работи: Ставри Таргов
Водач, управлявал камион с отнета книжка, получи условна присъда във Варна

37-годишен водач е засечен зад волана на товарен автомобил “Фиат“ вечерта на 26 октомври миналата година при проверка на пътя от курорт „Св.Св. Константин и Елена“ за квартал „Виница“.

Пред полицейския екип водачът се легитимирал само с лична карта, а справката в информационните масиви показала, че той е с невалидна шофьорска правоспособност поради отнемане на всички контролни точки.

Освен това се оказало, че в едногодишен срок преди настоящия случай подсъдимият е бил наказван с влязло в сила наказателно постановление, също за шофиране без валидно свидетелство за правоуправление на МПС в Бургаска област. Деянието е наказуемо по чл. 343в, ал. 2 от Наказателния кодекс.

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение с признаване на вината съдът наложи на 37-годишния мъж условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок. 

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Коментари

Новини Варна