IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
15:45 | 10 декември 2021
Обновен: 04:50 | 25 април 2024

Съдът отказа да измени мярката на Мартина за пожара във "Владиславово"

Тя поискала да организира и присъства на погребението на детето си

По материала работи: Ставри Таргов
Съдът отказа да измени мярката на Мартина за пожара във "Владиславово"

Окръжен съд – Варна, отказа за измени мярката за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека на 22-годишната Мартина Й. Тя заедно с мъжа, с който живеела, са привлечени към наказателна отговорност за извършване в съучастие на палеж с настъпили значителни материални щети и последвала смърт.

Инцидентът стана на 9 октомври във варненския кв. „Владислав Варненчик”. В апартамента бяха открити телата на две деца.

Пред съда Мартина изтъкна, че подала молба за изменение на мярката, за да може да организира и присъства на погребението на детето си.

От прокуратурата обясниха, че близките на младата жена са заявили, че не разполагат със средства, за да организират ритуала и поради тази причина няма определен ден и час за него.

Тази конкретна информация е необходима, за да е ясно кога трябва да бъде пусната Мартина, за да се сбогува с детето си. На роднините е дадено време да обмислят как да постъпят, казаха от обвинението. В случай, че не намерят средства ще бъде организирано служебно погребение от Община Варна.  

Варненският окръжен съд прецени приложените по досъдебното производство материали и намери, че мярката за неотклонение „задържане под стража“ е била законосъобразно определена. От допълнително събраните доказателства и към настоящия момент, не е разколебано предположението за съпричастност на Мартина Й. към деянието, в което е обвинена.

Сочените от нея основания за изменение на мярката за неотклонение - желанието й да присъства на погребението на детето си и да участва в организирането му не са от такова естество, че да налагат изменение на взетата спрямо нея мярка. Според съда нейното присъствие на погребението би могло да бъде осигурено по друг начин /чрез конвоирането й/, още повече, че такова погребение не е насрочено.

Поради изложените съображения Окръжен съд – Варна, намери, че не са налице основания за изменение на мярката за неотклонение „задържане под стража“ на Мартина Й.

Съдебното определение подлежи на обжалване.

Коментари

Новини Варна