IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:26 | 12 октомври 2021
Обновен: 03:49 | 25 април 2024

Пожарът във "Владиславово" лумнал от свещ. Емил бил на коктейл от наркотици

Взетата му проба е отчела следи от метамфетамин, амфетамин и екстази. Бил в 3-годишен изпитателен срок

По материала работи: Слав Велев
Пожарът във "Владиславово" лумнал от свещ. Емил бил на коктейл от наркотици

Три вида наркотици са открити в урината на 37-годишния Емил Христов, обвинен за изгорелите деца във варненския квартла "Владиславово". Взетата му проба е отчела следи от метамфетамин, амфетамин и екстази. През пролетта на миналата година Емил е получил условна присъда и в момента се намира в 3-годишен изпитателен срок. 

Родителите на двете деца, които на 9 октомври загинаха при пожар в апартамент във варненския квартал „Владислав Варненчик”, остават за постоянно в ареста. 37-годишният Емил Христов и 22-годишната Мартина Йорданова са обвинени за съучастие при извършването на палеж, отнел живота на 7-месечния Дениз. Младата жена е майка момченцето, а Емил е баща на 4-годишното момиче. Причината за неговата смърт още не установена, като резултатите от назначените експертизи се очакват след около две седмици. 

Пред Варненския окръжен съд Емил разказа, че пожарът в жилището е бил причинен от свещ. Електричеството в апартамента на първия етаж в блок 406 е било спряно заради неплатени сметки и Мартина запалила свещта, тъй като децата се страхували от тъмнината.  По това време Емил бил извън квартирата и при прибирането си около 22:30 ч. видял, че огънят се е разраснал, а Мартина спи. Той успял да изведе жената навън и се върнал за децата, но не успял да ги спаси. Емил добави, че има наранявания по ръцете от счупените стъкла при опитите да помогне на дъщеря си и бебето на Мартина. 

Мартина плачеше през цялато време, докато се разглеждаше мярката й за неотклонение. Един от мотивите на съда да я остави зад решетките е, че младата жена няма постоянен адрес. През последните години тя често е сменяла квартирите си.  

Правната квалификация на деянието може да претърпи изменение, допусна окръжният прокурор на Варна Красимир Конов. Той добави, че мотивът за извършеното престъпление не е изяснен и се разпитват близки и роднини на обвиняемите, които да хвърлят повече светлина върху отношенията между обвиняемите. 

Решението на Варненския окръжен съд може да бъде обжалвано. 

Коментари

Новини Варна