IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Крими
16:30 | 22 юни 2022
Обновен: 16:31 | 15 април 2024

Глобиха с 1000 лв. 32-годишна, карала БМВ без книжка във Варна

Баварецът бил с чуждестранни номера

По материала работи: Ставри Таргов
Глобиха с 1000 лв. 32-годишна, карала БМВ без книжка във Варна

В бързо производство за управление на автомобил без шофьорска книжка, Районен съд – Варна, наложи глоба на 32-годишна жена. Тя е засечена от полицейски служители вечерта на 9 май тази година да управлява лек автомобил „БМВ“ с чуждестранни регистрационни номера в квартал „Аспарухово“ във Варна, независимо че била неправоспособен водач и около месец преди това била санкционирана именно за шофиране без книжка, с влязло в сила наказателно постановление.

При  извършената й проверка на посочената дата 32-годишната жена отново не представила валидно свидетелство за правоуправление.

За извършеното престъпление по чл. 343в, ал. 2 от Наказателния кодекс Варненският районен съд призна за виновна подсъдимата. Тя е неосъждана досега.

По внесено от прокуратурата постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, съдът й наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева.

Съдебното решение подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Коментари

Новини Варна