IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
17:00 | 6 октомври 2022
Обновен: 12:17 | 24 март 2024

Недоволен от заплатата си варненски работник тръгнал да продава чужди инструменти

Получи условна присъда

По материала работи: Ставри Таргов
Недоволен от заплатата си варненски работник тръгнал да продава чужди инструменти

В процедура на съкратено съдебно следствие, 36-годишен мъж бе признат за виновен в това, че за периода от м. септември до 4 октомври 2020 г., в условията на продължавано престъпление, противозаконно присвоил чужди движими вещи, които владеел.

Става дума за инструменти, собственост на строително-ремонтна фирма, към която 36-годишният мъж бил нает на работа като общ работник. Понеже подсъдимият живеел в непосредствена близост до строителния обект на фирмата, управителят на дружеството имал уговорка с него  да складира ползваните инструменти в помещение от дома си, като идвайки на работа сутрин да доставя само необходимите за работата, а вечер да ги прибира обратно.

След време, недоволен от полученото заплащане във вид на дневни надници, подсъдимият решил да продаде един от инструментите и да задържи парите за себе си.

Разбирайки за случилото се, управителят на дружеството започнал да удържа част от дневното му възнаграждение заради липсващия инструмент. Известно време след това подсъдимият спрял да се явява на работа и междувременно се разпоредил, отново в свой интерес,  с още няколко от чуждите инструменти като ги продал на неустановено лице. Общата стойност на инкриминираните вещи е за около 900 лева.        

36-годишният мъж е неосъждан досега. Делото бе разгледано в процедура на съкратеното съдебно следствие, с признаване на вината от подсъдимия и редуциране с 1/3 на определеното наказание. Така за извършеното обсебване, съдът наложи на  подсъдимия наказание от 8 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Коментари

Новини Варна