IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
14:20 | 25 януари 2023
Обновен: 05:28 | 18 април 2024

58-годишен варненец, пребил жена си, отнесе 1 000 лв. глоба

Мъжът ставал агресивен, когато си пийне

По материала работи: Ставри Таргов
58-годишен варненец, пребил жена си, отнесе 1 000 лв. глоба

Административно наказание „глоба“ бе наложено за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие. Деянието е извършено на 13 юли миналата година във Варна. Вечерта на тази дата 58-годишният подсъдим под влияние на системно употребяван от него алкохол за пореден път станал раздразнителен и агресивен, като започнал да тормози с обиди и заплахи жената, с която живеел на семейни начала.

Тогава, без конкретна причина, той й нанесъл побой, като в резултат на юмручен удар потърпевшата паднала на пода с разкървавявания по лицето. Детето им заварило майка си с отворена рана на скулата и подуто око. Било потърсено съдействие от полицията и пострадалата се снабдила  с медицинско удостоверение за нараняванията.

За причиняването на лека телесна повреда в условия на домашно насилие – престъпление по чл. 131, ал.1, т.5а от НК, Варненският районен съд призна за виновен 58-годишният подсъдим. Той е неосъждан досега.

По внесено от прокуратурата постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност съдът му наложи административно наказание - глоба в размер на 1000 лева. Съдебното решение подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Коментари

Новини Варна