IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
14:00 | 27 февруари 2023
Обновен: 05:16 | 20 април 2024

Плодово сокче изгори хранопровода на дете на Златните

То лежало близо 2 седмици в болница

По материала работи: Ставри Таргов
Плодово сокче изгори хранопровода на дете на Златните

8-годишно дете получи вътрешни изгаряния, след като по думите на родителите му, пило бутилиран плодов сок в хотел в „Златни пясъци”. Детето лежало дни наред в интензивното отделение на болница „Света Марина” във Варна. Било прието по спешност на 11 февруари и е изписано чак на 23 февруари, когато неговата майка потърсила екип на NOVA.

По думите ѝ във въпросната вечер дъщеря ѝ Радостина е пила от сока и секунди след това почувствала силно парене в устата и гърлото. Започнала да ѝ излиза пяна от устатата.

Заради изгарянето на хранопровода в болницата са ѝ правени редица манипулации. Полицията разследва случая, след като именно лекарите от здравното заведение са подали сигнал до органите на реда.

„Тя сама си отвори сокчето, което беше бутилирано”, разказа в ефира на „Здравей, България” майката на детето Таня Колева. По думите на бащата Ивайло от хотела са казали, че до момента не са имали проблем с този вид напитки.

Районна прокуратура – Варна, ръководи досъдебно производство по чл. 350, ал. 1 от НК във връзка със случай на пострадало дете, консумирало бутилиран плодов сок в хотел в к.к. Златни пясъци.

Инцидентът възникнал на 11 февруари 2023 година. Детето закупило плодова напитка, отворило я пред родителите си и, след като пило от нея, почувствало неразположение. Било отведено в болнично заведение, където е лекувано в продължителен период от време. Здравословното състояние на детето при изписването му било добро.

След постъпилия сигнал по случая е образувано разследване за изясняване на фактите и обстоятелствата около инцидента. Назначена е съдебно-химична експертиза, чийто резултат се очаква да излезе. След това ще бъде изготвена и съдебно-медицинска експертиза. Цялото количество плодови сокове, налично в хотела в момента на инцидента е иззето и предадено на разследващите.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Варна. Уведомена е Областната дирекция на БАБХ, която също извършва проверка на случая според компетенциите си.

Коментари

Новини Варна