IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
15:35 | 24 юни 2015
Обновен: 03:34 | 2 май 2024

Година затвор за варненец

32-годишният мъж е осъден за измама и документно престъпление

По материала работи: Златина Добрева
Година затвор за варненец

Общо наказание от 1 г. лишаване от свобода, при първоначален строг режим, наложи Районният съд на 32-годишен мъж от Варна.

 

К. К. бе признат за виновен по две обвинения - в измама, с причинена вреда за близо 11 000 лв. и в документно престъпление, свързано със съзнателно ползване на преправени официални документи.

 

Наказанието бе наложено по силата на постигнато в съдебна зала споразумение. Самите престъпни деяния са извършени на 21 септември 2012 г. Подсъдимият по неустановен начин се снабдил с преправени официални български документи – лична карта, свидетелство за управление на МПС и контролен талон към него, издадени на името на друго лице. На посочената дата той видял в пресата обява за отдаване под наем на автомобили и решил да използва преправените документи, за да наеме кола, която после да продаде и да си набави парични средства. На място в автосервиза подсъдимият си избрал автомобил, с данните от преправените лични документи сключил договор и заплатил необходимите депозит и наем за два дни.

 

След като в уречения срок колата не била върната, било активирано монтираното в нея Джи пи ес-устройство за проследяване на локацията. Служители на фирмата наемодател я открили на паркинг, с резервния ключ отворили и взели документите за колата, но когато отишли на посочения в договора адрес, разбрали за измамата.

 

32-годишният мъж има предходна съдимост, не влияеща на квалификацията на настоящите деяния.

 

Съдът определи подсъдимия да изтърпи най-тежкото от определените му наказания за всяко от престъпленията, а именно – 1 г. затвор при първоначален строг режим. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна