Честит ден на киселото зеле!

Естественият пробиотик мори рака, вирусите, понижава холестерола

Честит ден на киселото зеле!

Днес е денят на киселото зеле. Защо и откога - не се знае, но едно е ясно - времето за слагането му в каците е настъпило.Киселото зеле оказва се може да предотврати в голяма степен раковите заболявания, заяви диетологът проф. Донка Байкова пред БНТ. В сезона на вирусите традиционната за родната трапеза хране е естествено лекарство. То съдържа витамини, а и внася в организма ни и млечно кисели бактерии, които са натурален пробиотик. Единственият минус - многото сол. Затова експертите препоръчват солният разтвор да е едва 2%.

 

Киселото зеле влошава условията за развитието на патогенните бактерии, заяви проф. Байкова. Нещо повече: то подтиска производството на холестерол и триглицериди."Произвеждат едни защитни мукопротеини, които отново ни предпазват поне с 30% от риска да развием рак. И то е доказано - много добра защита от рак на дебелото черво. С 66% има изследвания, че се понижава рискът от рак на млечната жлеза при консумация два пъти седмично", посочи диетологът.

 

Четете още: Неуредици около Северната тангента, гражданите – на протест

 

Коментари

Лайфстайл
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата