Пролетна зелена салата

Да ви е сладко!

Пролетна зелена салата

Продукти:

лапад – 1 букет

киселец – 1 букет

магданоз – 1 букет

маслини – 1 шепа

пресен лук – перца – 10 стръка

пресен чесън – 10 стръка

краставица – 1 брой

лимон – 1 брой

моркови – 2 броя (за цвят)

зехтин, сол

 

Приготвяне:

Зелената салата не е само маруля, може да използвате всички налични през пролетта зелени листни зеленчуци като например:

 

Пропорцията зависи от това колко голяма искате да е салатата. Измивате всички зелени зеленчуци и ги нарязвате. На лапада трябва да отстраните жилките. Обелвате и нарязвате краставицата, морковите настъргвате на ренде и прибавяте сока от лимона. Овкусявате със зехтин и сол. Ако ви се вижда постна може да експериментирате с риба тон, късчета пилешко месо, варени яйца, орехови или други ядки. Всякак става превъзходна.

 

az-jenata.bg

Четете още: Колкото по-грозен, толкова по-богат

Новини

Коментари

Лайфстайл
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата