IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Лайфстайл
15:30 | 8 август 2021
Обновен: 12:20 | 25 април 2024

Джейсън Стейтъм никога няма да забрави Варна. Бил на крачка от смъртта

Вижте ВИДЕО от инцидента

По материала работи: Слав Велев
Джейсън Стейтъм никога няма да забрави Варна. Бил на крачка от смъртта

Кадър: YouTube

Световноизвестният екшън актьор Джейсън Стейтъм никога няма да забрави морската столица на България - Варна. Не защото е бил очарован от морския ни град, а защото е бил на крачка от смъртта при снимките на филма "Непобедимите 3" на пристанището през 2014 година. Лентата доби световна популярност след като събра звезди като Силвестър Сталоун, Антонио Бандерас, Харисън Форд и Арнолд Шварценегер. 

Защо Стейтъм се е разминал на косъм от удавяне?

Сцена от екшън филма "Непобедимите 3", сниман в България, за малко не отнема живота на няколко души, а Джейсън Стетъм се измъква на косъм от удавяне, след като по време на снимките губи управлението на камион и пада от един от доковете на пристанището във Варна.

За инцидента Стейтъм разказа във вечерното шоу на Джими Фалън, предаде Bulgaria ON AIR.

"Снимахме в края на един док на Черно море, в България, трябваше да карам голям камион. Преди снимките реших да направя тест на камиона. И когато трябваше да спра, натиснах спирачките, но нищо не се случи, след което ударих двама оператори, помислих че съм ги убил, след секунди видях как докът свършва и падам от няколко метра във водата. Опитах се да се набера и да изляза през прозорците, които бяха свалени", споделя той.

Камионът започнал да потъва бързо.

"Навлизащата вода ме изтласка навътре към кабината. След секунди камионът беше на дъното на Черно море, а аз си мислех: "Чакай трябва да изляза оттук, нещата не могат да свършат така", допълва той.

7 години по-късно стана ясно, каква е причината Джейсън Стейтъм да изгуби управлението на камиона. 

"Беше неочаквано, беше руски камион, педалите на спирачката и съединителя бяха разменени, но той си мислеше, че кара американски камион, тоест когато си е мислил, че натиска спирачката, всъщност е натискал съединителя", коментира директорът на "Ню Бояна" Ярив Лърнър.

Като бивш гмуркач и част от олимпийския отбор на Съединените щати - Стейтъм успява да се измъкне от потъващия камион.

ВИДЕО от инцидента гледайте ТУК

Коментари

Новини Варна