IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Лайфстайл
13:00 | 17 ноември 2021
Обновен: 12:20 | 25 април 2024

Колите втора ръка са по-евтини, ама... Ето ви едни 10 правила при пазарлък (ВИДЕО)

Спазването на тези съвети ще ви спести разходи и главоболия

По материала работи: Слав Велев
Колите втора ръка са по-евтини, ама... Ето ви едни 10 правила при пазарлък (ВИДЕО)

Кадър: YouTube

Факт е, че употребяваните автомобили са по-евтини, но тяхната покупка крие много повече рискове спрямо придобивката на нова кола. Затова и преди да стане собственик на автомобил на старо, човек трябва да спази някои основни правила. Те ще му спестят бъдещи разходи и главоболия, които са свързани с евентуални повреди или други проблеми с превозното средство, пише AutoMedia.

Основното в случая е, че не бива да се оставяте на емоциите да ви водят. Това, че един автомобил ви харесва на външен вид или че цената му е доста атрактивна, не бива да ви подвежда. Все пак инвестицията в случая не е никак малка и всеки човек трябва да се подходи разумно. Това изисква преминаване през редица проверки и задаване на въпроси към продавача. Ако резултатите от тях не ви задоволяват, по-добре са откажете от покупката преди да е станало прекалено късно.

Ако имате нужда от допълнително финансиране, можете да се възползвате от потребителски кредит от УниКредит Булбанк. Повече по темата вижте във видеото (по-горе).

Изяснете напълно приоритетите си

Основното правило при покупка на кола е да бъдете наясно как тя ще бъде използвана. Почти всеки иска бърз, спортен автомобил, но той едва ли ще ви върши работа в града, където ще висите в задръствания. Обикновено мястото в салона е съвсем малко, което означава, че той е неудобен за дълги пътувания със семейството.

Големите SUV-модели, които са все по-популярни в последно време, също изглеждат атрактивно и имат много предимства, но трябва да сте наясно, дали ще се възползвате от всички тях. На пазара има автомобили от всякакви класове, затова внимателно трябва да изберете най-подходящия.

Освен това, още преди покупката си направете сметка за бъдещите разходи по колата, които могат да бъдат доста високи. Съответно, намерете и сервиз, в който ще можете да я обслужвате качествено.

Още новини от света на автомобилите четете на AutoMedia

Коментари

Новини Варна