IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Лайфстайл
11:15 | 29 ноември 2021
Обновен: 18:17 | 25 март 2024

Новият шофьор и новата му кола, но каква ли да е тя? Говорят експертите

Забравете принципа „харесвам/не харесвам“, категорични са експерти

По материала работи: Слав Велев
Новият шофьор и новата му кола, но каква ли да е тя? Говорят експертите

Какъв трябва да бъде първият автомобил на човек, който току-що е завършил успешно шофьорски курсове? Отговор на този въпрос дават експертите от изданието Autospot, като посочват как трябва да се избира най-подходящото превозно средство, пише "АutoMedia".

Първият съвет е при покупката човек да не се ръководи само от принципа „харесвам/не харесвам“. Липсата на внимание към всеки детайл често води до разочарование от покупката, тъй като след това се налагат сериозни разходи по автомобила.

За начинаещ шофьор е най-добре да използва кола от среден клас. Опитът при шофиране винаги идва с цената на неизбежни повреди на автомобила. А одраскване или счупване на огледало на превозно средство, което струва колкото апартамент в София, не е никак приятна ситуация. Да не говорим, че експлоатацията скъп автомобил с мощен двигател струва доста и начинаещ шофьор може да не се справи с тези разходи.

От друга страна, много разпространено е мнението, че евтината кола е добър избор за новак, но това съвсем не е така. Първо, този автомобил често ще се нуждае от ремонти и второ – шофьорът винаги ще бъде под напрежение заради притесненията си от евентуална повреда, както и от липсата на минимален комфорт в такива превозни средство. Трето – евтината кола, дори да е нова, не гарантира безопасността на водача и пътниците.

Как се избира първи автомобил за нов шофьор вижте ТУК

Коментари

Новини Варна