IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Лайфстайл
14:45 | 11 април 2022
Обновен: 07:29 | 21 април 2024

5-те верни съвета: Какво да направите, ако ви свърши горивото на пътя

Основното нещо в случая е да не падате духом

По материала работи: Слав Велев
5-те верни съвета: Какво да направите, ако ви свърши горивото на пътя

На пътя всичко се случва, включително и такива ситуации, при които изведнъж бензинът в резервоара свършва и автомобилът спира да се движи. Много от неопитните шофьори нямат никаква идея как да излязат от това положение. Основното нещо в случая е да не падате духом, и да запазите спокойствие категорични са специалисти. Това не е най-лошото нещо, което може да се случи в живота на човека, а паниката и притеснението в подобни моменти само ще ви навредят допълнително. Ето 5 важни стъпки, които да предприемете, когато останете с празен резервоар, пише AutoMedia.

1. Преместете колата на безопасно място

Това е много важно, ако не искате да се превърнете в причина за потенциален инцидент. Ако забележите, че сензорът за нивото на горивото показва недостатъчно количество, трябва да се преместите в страни от пътя, за да не пречите на движението на другите превозни средства. Факт е, че това понякога може да бъде доста трудно, особено ако човек е сам в автомобила, но трябва да се направи. Ако не можете да преместите колата извън пътя, включете аварийните светлини и се изтеглете на безопасно място извън платното.

Вижте останалите 5 съвета в (ГАЛЕРИЯТА):

Коментари

Новини Варна