IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Лайфстайл
10:45 | 12 юни 2022
Обновен: 20:44 | 26 април 2024

Лесно и без пари: Как да полирате сами предното стъкло на автомобила

Процесът не е много бърз, но дава впечатляващи резултати

По материала работи: Слав Велев
Лесно и без пари: Как да полирате сами предното стъкло на автомобила

Кадър: YouTube

Стари чистачки, реактиви от пясък и сол, както и евтина течност за чистачки - всичко това в комплект води до едно нещо: Ветроупорното стъкло е здраво, но се налага да се смени, защото е станало непрозрачно. Сега обаче ви разказваме за един по-евтин начин да върнете заводския вид на ветроупорното стъкло.

Абсолютно всички шофьори, които имат опит в управлението на употребявани автомобили, знаят, че предното стъкло и страничните прозорци страдат не само от камъни. С течение на времето те се надраскват от мръсотия и пясък, а старите, отдавна износени „чистачки“, които размазват въпросната мръсотията допълнително влошават картината. Година след година "триплексът" се замъглява и мнозина се питат: Какво да правя?

Ако има проблем, ще има и решение. Такова е измъченото мото на българския народ. Малкият бизнес, естествено, веднага отговори на нуждите на населението: „професионално полиране на стъкла с вносни технологии“ и тем подобни реклами има много. но и тази услуга е скъпа и не винаги ефективна, пише AutoMedia

За да избегнете неудобство и ненужни разходи, можете да свършите работата сами: кой ще я свърши по-добре от собственика? Да, но тук няма да се справят нито пастата за зъби, нито прахът за пране. Натриевият карбонат или наричан още калцинирана сода обаче ще помогне. Да, да, същата, която се продава в суперите от незапомнени времена.

Ще полираме, разбира се, „мокро“, следователно, след като измием предното стъкло, веднага поръсваме повредените места или цялото стъкло с белия прах и започваме да полираме квадрат по квадрат. Или по-скоро кръг след кръг. Процесът не е много бърз, противопоказан в разгара на деня, но изключително ползотворен в една мрачна съботна вечер.

Раотата не става бързо, изисква усилие, но пък резултатите ще са налице, при това без излични финансови средства. Два часа работа с паузи и предното стъкло ще блести като кристал. С определено старание дори един изключително изтъркан "триплекс" може да бъде възстановен в прилично състояние. Има само едно правило: не се увличайте и проверявайте резултата по-често, отмивайки следите от содата от стъклото на няколко минути.

Още съвети за автомобилите ще откриете на AutoMedia

Коментари

Новини Варна