IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Лайфстайл
10:45 | 13 септември 2022
Обновен: 13:19 | 24 април 2024

Лятото е към края си. Топ 6 съвета: Да подготвим колата си за есента!

Предстоящото застудяване може да донесе сериозни проблеми, ако бъде подценено от шофьорите

По материала работи: Слав Велев
Лятото е към края си. Топ 6 съвета: Да подготвим колата си за есента!

Лятото е към края си, като промяната на времето вече се усеща. А тя оказва влияние не само върху хората, но и върху техните превозни средства. Съответно, те трябва да бъдат подготвени за новия сезон, в който навлизат. Затова и шофьорите трябва да предприемат някои действия, чиято цел е да помогнат на автомобила да се справи при новите условия, пише AutoMedia.

Не си мислете, например, че щом не сте претърпели никакво произшествие, значи каросерията на вашия автомобил е в перфектно състояние. При активна употреба върху боята могат да се появят миниатюрни язви и драскотини, които в бъдеще ще станат огнища за появата на ръжда. През лятото каросерията на автомобила не е много податлива на корозия, но дъждовният сезон променя ситуацията радикално. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се справите с промяната на условията навън:

Драскотини и язви по боята

Преди да направите проверката на каросерията, колата трябва да бъде добре измита. Особено внимание трябва да се обърне на наличието на повреди по арките на колелата, калниците и ръба на капака. Тези елементи са най-засегнати от летящите по пътя камъчета. След проверка на местата и установяване на незначителните повреди, те могат да бъдат третирани със специални защитни съединения. Ако върху метала има само малки язвички, които не са покрити с ръжда, покрийте ги със специален безцветен спрей, който се продава по бензиностанциите и в специализираните магазини.

Вижте съветите как да подготвите колата си за есента в ГАЛЕРИЯТА

Коментари

Новини Варна