IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Лайфстайл
11:20 | 19 август 2023
Обновен: 07:42 | 6 май 2024

Дъновистите посрещат Божествената Нова година на Седемте рилски езера

Последователите от Бялото братство се включиха в танца Паневритмия

По материала работи: Слав Велев
Дъновистите посрещат Божествената Нова година на Седемте рилски езера

На 19 август последователите на Петър Дънов посрещат Божествената Нова година на Молитвения хълм на Седемте рилски езера при изгрев слънце. Това е и кулминацията на Лятната духовна школа на Братството, която започва на 1 август и завършва на 25 август.

Последователите от Бялото братство се включиха в танца Паневритмия.

Участниците в Паневритмията танцуват в кръг под звуците на цигулки, които са в центъра на ритуала. Те изричат определени молитви, накрая си честитят Божествената Нова година.

По групи празникът продължава до следобеда по поляните наблизо, на 2300 м. надморска височина. Включват се и хора, които не са били в лагера на Бялото братство, туристи, дошли специално за Пеневритмията.

Британският историк и телевизионен водещ проф. Бетани Хюз и екипът ѝ включиха в обиколката си из България Седемте езера и летния лагер на братството. Проф. Хюз беше у нас по покана на Министерството на туризма, за да представи страната ни в предаването "Съкровищата по света“, гледано в над 120 държави, предаде БНР.

Коментари

Новини Варна