IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Лайфстайл
16:00 | 5 май 2024
Обновен: 22:40 | 18 май 2024

Как сами да разберете колко живот има в двигателя на колата

Тези 9 прости проверки при покупка ще ви помогнат да отсеете кандидатите за пълна диагностика

По материала работи: Слав Велев
Как сами да разберете колко живот има в двигателя на колата

Покупката на автомобил втора ръка има много предимства за бюджета ви, но крие и немалко рискове - най-големият от които е да попаднете на машина, чийто двигател изживява последните си дни. Продавачите имат на свое разположение много трикове и достиженията на съвременната химия, за да прикрият този факт. Затова проверката на автомобила в компетентен сервиз е задължителна преди покупка. Но тя струва пари, а, в особените условия на българския вторичен пазар, може да ви се наложи да проверите десетина коли, преди да намерите читава. Затова ето няколко начина да отсеете потенциалните "мъртъвци" още при първия оглед, и да стигнете до проверка в сервиз само за по-обещаващите кандидати, пише AutoMedia.

Вслушайте се в двигателя
Препоръчително е да го правите, докато е още студен. Много дефекти не се забелязват при загрял двигател.
Веднага след стартиране хидравличните компенсатори не трябва да чукат. Това е важно, тъй като подмяната им е сложна и скъпа процедура.
Ако чуете почукването на буталата, това означава деформация и увеличаване на пролуките между компонентите - твърдо не.
Ако ангренажната верига подрънква или звъни, това е знак, че хидравличният обтегач вече не работи добре - също причина за скъп ремонт.
Като цяло работата на двигателя трябва да е гладка и стабилна. Като започне да загрява, оборотите трябва да се понижат.

Останалите проверки дали двигателят не е на умиране вижте вижте в ГАЛЕРИЯТА

Коментари

didier93 ( преди 1 седмица )
Здравейте сър мадам Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем от 2000 лв. до 800 000,00 лв. при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда от него, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: didierdf93 @gmail.com Имейл: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна