Варна 18°
fallback
Лайфстайл
10:12 | 8 август 2015
Обновен: 18:29 | 20 май 2024

Рецепта на деня: Миди по варненски

Класически вкус за ценители!

По материала работи: Златина Добрева

Желаете ли да се поглезите с неустоим морски деликатес, направен собственоръчно от вас?! За да изненадате любимите хора у дома, не е нужно да разчитате на кулинарен маг в тузарски ресторант на крайбрежната алея. Може и сами да сбъднете морското вълшебство. Нужно е съвсем малко усилие, особено сега през летните месеци. И разбира се, много любов, за да превърнете тази бърза и лесна рецепта в шедьовър.

 

Сварете 300-400 гр. миди с черупките, остържете ги добре и ги отцедете. След това задушете в зехтин две малки глави лук и два настъргани моркова. Добавете към задушените зеленчуци 1 чаша и половина бланширан ориз (съотношението е класическо 1:3) и няколко домата, които също предварително сте настъргали на едро ренде. Към тази смес добавете вече сварените миди и соев сос на око. По желание бихте могли да обогатите ястието с 1 супена лъжица гранулиран рибен бульон. Посолете на вкус, а накрая поръсете с дивисил и черен пипер. Печете до готовност.

 

Ако искате да сте още по-оригинални, декорирайте ястието. След като сте поднесли мидите, украсете чинията със зрънца червен хайвер, резен лимон и стръкче дивисил. Морското вълшебство върви само с хубава компания и разбира се,с чаша охладен траминер.

Добър апетит!

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback