Варна 13°
fallback
Лайфстайл
10:09 | 19 август 2015
Обновен: 05:38 | 11 май 2024

Рецепта на деня: Миди с бекон

Да си оближеш пръстите!

По материала работи: Златина Добрева

Продукти:

1 с. л. зехтин 1 с. л. краве масло 100 г бекон 1 скилидка чесън 200 г замразени мидени ядки сол и смлян черен пипер

Приготвяне:

• Ядките се размразяват и подсушават. • В тиган се сгорещяват двете мазнини. • Прибавя се нарязаният на ивички бекон и се пържи 4-5 минути. • Добавят се мидите и нарязаният на люспи чесън. • Мидите с бекон се запържват 3-5 минути. • Поднасят се с бял хляб.

Бележки:

Рецепта за Миди с бекон - страхотна рецепта, която ще отнеме само 15 минути от вашето време. Резултат - много вкусно мезе или вечеря за вас и близките ви.

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback