IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
10:03 | 3 октомври 2017
Обновен: 15:33 | 30 април 2024

Варна става център на Балканите

В „Евксиноград“ пристигат премиерите на Гърция Алексис Ципрас, на Румъния Михай Тудосе и президентът на Сърбия Александър Вучич

По материала работи: Пламен Янков
Варна става център на Балканите

Българското и румънското правителство ще проведат днес съвместно заседание в резиденция „Евксиноград“ във Варна, съобщи правителствената информационна служба. Форумът е продължение на добрия диалог и дългогодишното двустранно партньорство между България и Румъния, както и в рамките на Европейския съюз. Съвместното заседание ще приключи с подписването на двустранни документи в областта на транспорта, енергетиката, труда и социалната политика, вътрешните работи и икономиката.

 

По-рано българският министър-председател Бойко Борисов и румънският му колега Михай Тудосе ще открият новия ГКПП Кайнарджа -Липница.

 

Същия ден премиерът Бойко Борисов ще бъде домакин в резиденция „Евксиноград“ на четиристранна среща с министър-председателите на Гърция Алексис Ципрас, на Румъния Михай Тудосе и с президента на Сърбия Александър Вучич. На нея ще бъдат обсъдени темите за по-голямата свързаност на Балканите, за развитието на общи инфраструктурни проекти, за предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС, както и актуални въпроси, свързани със сигурността и стабилността в Европа.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна