IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
09:01 | 6 октомври 2017
Обновен: 04:35 | 16 май 2024

Безплатни прегледи за рак на гърдата организират в УМБАЛ „Св. Марина“

Ще се провеждат в понеделник, сряда и четвъртък от 14.00 до 15.00 часа, с предварително записване

По материала работи: Пламен Янков
Безплатни прегледи за рак на гърдата организират в УМБАЛ „Св. Марина“

Университетска болница „Света Марина“ Варна се присъединява към инициативата на Първа САГБАЛ „Света София“, която за пета поредна година във връзка със Световния месец на борба с рака на гърдата – октомври, организира информационна и профилактична кампания. 


Ракът на гърдата е най-честото онкологично заболяване сред жените по целия свят. Открит навреме, ракът на млечната жлеза е лечим в над 97% от случаите. Тъй като първите симптоми остават незабелязани - не може да се опипа и не предизвиква болка, се налага провеждане на скрининг.


През месец октомври медицински специалисти от 12 болници в градовете София, Пловдив, Варна, Плевен и Стара Загора ще организират безплатни мамологични прегледи за жените и консултации с психолог за пациентки с поставена диагноза рак на гърдата и техните семейства.


Безплатните профилактични прегледи за рак на гърдата в Клиника по гръдна хирургия в УМБАЛ „Св. Марина“-Варна ще се провеждат в дните понеделник, сряда и четвъртък от 14.00 до 15.00 часа, с предварително записване на тел: 052/ 978 660.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна