IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
14:18 | 21 ноември 2017
Обновен: 17:45 | 29 април 2024

Да работят в група се учиха малчуганите в детските полицейски управления

Стартира обучението по модул „Социални умения”

По материала работи: Юлиян Атанасов
Да работят в група се учиха малчуганите в детските полицейски управления

Чрез разнообразни ролеви игри, упражнения и дискусии деца от Варна и областта се учат да развиват умения за работа в група. На 16 ноември започна обучението на доброволците от Детските полицейски управления по модул „Социални умения”. Социални работници от „Център за обществена подкрепа” – Варна стартираха курса с темата „Как по-добре да работим в група”. Целта е да се затвърди позитивната нагласа към груповата работа чрез създаване на условия за преживяване на успех и удовлетвореност от изпълнени задачи. Изследват се опита и представите на децата за подпомагащите и затрудняващи груповата работа фактори. Занятия до момента са се провели в ОУ „Васил Априлов” и ОУ „Георги Сава Раковски”.

 

Продължава обучението на децата от модул „Безопасност на движението по пътищата”, както и емоционалните им срещи с Джони - служебното полицейско куче. Тази година Джони има свой помощник - Ерик. Той е 5-месечена немска овчарка, която е започнала своето първоначално обучение за служебно полицейско куче. До навършване на една година Ерик ще се учи от по-опитния си колега, а след това ще бъде изпратен на полицейска школа.

 

Четете още: С концерт ДЦДМУИ „Св. Йоан Златоуст” чества 25 години

Коментари

Новини Варна