IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
13:30 | 12 април 2018
Обновен: 03:09 | 23 април 2024

Обявиха номинациите за награда "Варна" за 2018 г. за наука и висше образование

Номинирани са седем личности и колективи

По материала работи: Слав Велев
Обявиха номинациите за награда "Варна" за 2018 г. за наука и висше образование

Общо седем личности и колективи са номинирани за награда „Варна“ за 2018 г. в сферата на науката и висшето образование. На свое заседание експертната комисия за присъждане на отличието обяви три номинации за индивидуални награди и четири за колективни.

I. ХУМАНИТАРНИ НАУКИ

 

         ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА:

         проф. Виолетка Горанова Тачева, д.ф. - за научно-творчески постижения, преподавателска дейност в областта на езикознанието и общия й принос в утвърждаването на град Варна като международен езиков център. 

    Предложениe от Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна.

     

    КОЛЕКТИВНА НАГРАДА:

      Екипът на Отделение по ортопедия и травматология към УМБАЛ „Света Марина“ - Варна с ръководител д-р Калин Колев Михов - за принос в развитието и прилагането на иновативни медицински методи и технологии в ортопедията във Варна“. 

    Предложениe от Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна.

 

 

II. ПРИРОДНИ НАУКИ

 

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА

     

     Няма номинации.

 

КОЛЕКТИВНА НАГРАДА

  Научен колектив с ръководител доц. д-р Валентина Русева Тодорова – за научно постижение по проект „Проучвания на състоянието на морската околна среда и подобряване на програмите за мониторинг, разработени съгласно РДМС (ISMEIMP). 

Предложение от Института по океанология към Българска академия на науките.

 

  1. ОБЩЕСТВЕНИ НАУКИ:

 

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА

  проф. д-р Росен Николаев Николаев - за монографията му „Оптимизиране планирането на производствено–транспортни дейности на предприятието с относителни критерии“. 

  Предложение от Икономически университет – Варна.

 

 КОЛЕКТИВНА НАГРАДА

       Научен колектив с ръководител капитан II ранг проф. д-р Мирослав Йорданов Цветков - за научния проект „Информационна система за екологичен мониторинг на морските пространства на Република България“. 

Предложение от ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров“.

 

  1. ТЕХНИЧЕСКИ НАУКИ

 

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА

проф. д.т.н. Николай Филев Джагаров – за забележителни, научни и педагогически постижения в областта на електротехниката, електроенергетиката и електрообзавеждането на корабите.

Предложение от ВВМУ  „Никола Йонков Вапцаров“.

 

 

      КОЛЕКТИВНА НАГРАДА

      Научен колектив с ръководител проф. д.а.н. арх. Атанас Димитров Ковачев – декан на Архитектурен факултет  на  ВСУ „Черноризец Храбър” - за проект Студентска лаборатория „Варна - град за хората“ съвместно с Община Варна. 

Предложение от ВСУ „Черноризец Храбър“.

 

 

Номинациите предстои да бъдат гласувани от членовете на ПК „Наука и образование“. Окончателното решение за тазгодишните носители на отличието ще бъде взето от Общинския съвет.

 

 

 

Читател: Бездомните кучета и котки отказват да ядат кренвирши

Дежурният синоптик: Мъгла във Варна до края на седмицата

Коментари

Новини Варна