IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
13:15 | 9 юли 2014
Обновен: 00:53 | 18 април 2024

При силен дъжд улиците към бул. „Княз Борис І“ стават реки

При силен дъжд улиците към бул. „Княз Борис І“ стават реки

По материала работи: Златина Добрева
При силен дъжд улиците към бул. „Княз Борис І“ стават реки

Малките улички, водещи към булевард „Княз Борис І“, са изградени през 60-те години на миналия век и нямат адекватна канализация, която да отвежда дъждовните води. При силен дъжд се образуват огромни реки, които заливат пешеходната зона на булеварда.
Това алармира по време на днешното заседание на постоянната комисия „Европейски въпроси и международна интеграция“ архитект Десислава Борисова. Тя отговаря за проекта за естетизация на пешеходната зона в центъра.
При последните големи дъждове водата там беше с височина 50 сантиметра. Това унищожи фугите на новите настилки, които поставяме, всичко потъна. Спешно трябва да се намерят средства за изграждане на хоризонтални отводнителни шахти, каза архитект Борисова.
Тя разкри, че има сериозен проблем с шадравана на центъра. И въпреки че съоръжението е част от проекта за естетизация, който се гради с европейски пари, за него ще бъдат дадени общински средства.
Архитект Борисова успокои съветниците, че проектът ще бъде завършен в срок. Съвсем малко остава, докато се приключат ремонтните работи в участъка между Драматичния театър и Филиала. Там ще сложим и две нови чешми, тъй като старите се счупиха, информира Десислава Борисова.
Тя обаче разкритикува някои граждани, които непрекъснато се сърдели на работниците, които редят настилката по центъра. Хората махаха загражденията, имаше такива, които ругаеха работещите, каза Борисова. Според нея е трябвало, като се ремонтира централната част, да бъде забранен достъпът за автомобили и граждани.
Новото покритие в центъра издържа на огромен натиск, стана ясно по време на комисията. 16-тонен полски камион, пълен с декори за постановка, е минал наскоро край Драматичния театър по новите плочки и нито една не се е счупила, похвалиха се строители.
Деян Балев

Коментари

Новини Варна