IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
16:32 | 9 юли 2014
Обновен: 22:14 | 24 април 2024

Първа ЕГ иска да строи актова зала, общината се опъва

Първа ЕГ иска да строи актова зала, общината се опъва

По материала работи: Слав Велев
Първа ЕГ иска да строи актова зала, общината се опъва

Ръководството на Първа езикова гимназия във Варна иска да построи актова зала на мястото на бивш хранителен блок. Това стана ясно от докладна на директора на едно от най-пристижните учебни заведения в града до комисията по образование към Общинския съвет.

“Готов съм с проектирането, имам издадена и строителна виза от главния архитект. Намерил съм финансиране, не искам пари от общината. Не виждам какъв е проблемът в случая”, възмути се дългогодишният директор на гимназията Веселин Василев.

Шефката на общинската образователна дирекция Лилия Христова контрира, че документацията не е изрядна, няма становище нито от страна на главния архитект, нито от кмета Портних. “Освен това аз не съм сигурна, че училището може да функционира, без да има осигурен бюфет за децата”, добави тя.

Василев, от своя страна, заяви, че е проверил детайлно въпроса и всичко отговаря на изискванията. “Догодина училището чества 50-годишен юбилей и ще е срамно да няма зала, в която да го отбележим. Ако се събаря и строи, то сега е моментът, а не когато децата са на училище”, добави той. 

МИХАИЛ ВЕЛЕВ

Коментари

Новини Варна