IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
08:24 | 10 юли 2014
Обновен: 07:28 | 27 март 2024

Общината набира здравни специалисти, педагози и медиатори

Общината набира здравни специалисти, педагози и медиатори

По материала работи: Златина Добрева
Общината набира здравни специалисти, педагози и медиатори

Община Варна набира педиатри, медицински сестри, стоматолог и медиатори за услугата „Здравна консултация за деца”, както и педагози и медиатори за услугата „Допълнителна подготовка за равен старт в училище”. Кандидатите могат да подават професионални биографии по образец до 17 часа на 18 юли 2014 г. в деловодството на община Варна или на e-mail: lkomitska@varna.bg.
„Наложи се срокът за подаване на документи да бъде удължен с месец, заради изискването за една длъжност да има поне трима кандидати, отговарящи на поставените от социалното министерство условия по проекта”, съобщават от дирекция „Социални дейности” на общината.
Проектът е финансиран със заемни средства (Заем 7612 BG) от Международната банка за възстановяване и развитие по Проекта за социално включване.
За предоставяне на услугата „Здравна консултация за деца” ще бъдат назначени двама педиатри, две медицински сестри, двама медиатори и един стоматолог. Услугата „Допълнителна подготовка за равен старт в училище” ще се предоставя от трима педагози с педагогическа правоспособност по предучилищна или начална училищна педагогика и трима медиатори.
Услугата „Здравна консултация за деца” (от 0 до 3 год. и от 3 до 7 год.) цели редовно наблюдение на здравното, физическото и психомоторното развитие на бебетата и децата. Също така - превенция на детската заболеваемост, смъртност, не полагане на достатъчна грижа в семейството и други рискове в ранна детска възраст, достъпнoст за родители на новородени и на малки деца, които са уязвими, изолирани и/или не са регистрирани при общопрактикуващ лекар или не го посещават, осигуряване на мобилност – посещения в домовете на родителите, работа в общността за превенция на заболяванията, информиране и консултиране и т.н.
Услугата „Допълнителна подготовка за равен старт в училище” цели чрез създаване на летни групи/училища да се доразвият или да се съхранят придобитите когнитивни и социални умения в предучилищното образование. Летните училища предоставят дейности за подобряване на предучилищната подготовка като създаване на групи от деца от рисковите общности за преодоляване на изоставянето по отношение на придобиването на социални умения и свободното владеене на български език. Чрез услугата ще се работи за осигуряване на възможност за равен старт в първи клас в смесени училища, игри в съответствие с предпочитанията на децата, кратки екскурзии в града или в околностите, организиране и провеждане на състезания, викторини в края на летните училища, както и ежемесечни срещи с родителите.

Коментари

Новини Варна