IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
06:49 | 23 юли 2014
Обновен: 20:34 | 17 април 2024

Портних иска символ на доброволчеството в "Аспарухово"

Портних иска символ на доброволчеството в "Аспарухово"

По материала работи: Златина Добрева
Портних иска символ на доброволчеството в "Аспарухово"

Кметът Иван Портних иска да бъде поставен символ на доброволчеството в пострадалия от природното бедствие квартал “Аспарухово”. В тази връзка градоначалникът вече е депозирал предложение до Обществения съвет по естетизация на градската среда. Това съобщи самият той в профила си във Фейсбук. Идеята на кмета е вдъхновена от огромната подкрепа, която оказаха доброволци от цялата страна за възстановяването на квартала.
„...Oтмених бедственото положение в “Аспарухово”. Месец след трагедията и ужаса, който преживяхме там. Месец, в който наяве излязоха много грозни истини, наложи се да вземем трудни решения, да преосмислим основно живота, ежедневието, навиците си. В този месец се случи обаче и нещо хубаво, почти чудо за обезверената ни държава: хиляди доброволци - мъже и жени, пенсионери и ученици, бедни и богати: хора от всички краища на страната дойдоха да помагат на пострадалите в "Аспарухово". Други бяха съпричастни с дарения, логистична помощ, техника...
Дълбок поклон на тези хора! Благодаря им, че ни върнаха вярата в доброто, вярата в нас самите, върнаха ни надеждата. На тях посвещавам този първи пост след едномесечното мълчание тук, провокирано от многобройните спекулации, от опитите да се използва трагедията на аспаруховци за политически и лични цели. Провокирано най-вече от това, че бързо разбрахме, че няма откъде да получим помощ и трябва да си помогнем сами. И го направихме. Въпреки всичко. Благодаря на всеки един от вас, посветил времето, усилията, здравето, тревогите и молитвите си на "Аспарухово" през последните 33 дни. В знак на благодарност и за да не забравим никога безименния подвиг на тези българи внесох в Обществения съвет по естетизация на градската среда предложение в "Аспарухово" да бъде поставен символ на доброволчеството”, пише в поста си Иван Портних.
Междувременно стана ясно, че един от мобилните оператори е дал уверение да приспадне от таксите времето, в което клиенти от „Аспарухово" не са имали възможност да ползват договорените услуги. Това стана ясно по време на приемна за граждани във Варна на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).
Отстъпка от сметката ще получат около 400 абонати на въпросния оператор в „Аспарухово", обяви председателят на КРС Веселин Божков, цитиран от Дарик. Той пое ангажимент да уговори всички мобилни оператори да осигурят подобна отстъпка за пострадалите от варненския квартал.

Коментари

Новини Варна