IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
12:37 | 13 юни 2019
Обновен: 15:27 | 17 април 2024

Благотворителната акция "Жълти стотинки" от утре идва във Варна

Който желае да се включи, може да го направи за три дни от 11 до 22 ч.

По материала работи: Слав Велев
Благотворителната акция "Жълти стотинки"  от утре идва във Варна

Благотворителната акция "Жълти стотинки" идва отново във Варна за три дни - от 14-ти до 16-ти юни включително. Всеки желаещ да се включи в инициативата може да го направи в часовете от 11 до 22 ч. на открития целодневен пункт на терасата на Морското казино. Тази година организаторите са избрали да помогнат на детското отделение при "МБАЛ - Хасково", което се нуждае от закупуването на медицинска апаратура и други консумативи. Всеки дарил своите жълти стотинки в кампанията ще получи официална грамота, както и възможност да опита различни авторски специалитети, десерти и напитки. Важно е събраните стотинки да бъдат разделени, така че да е по-лесно преброяването.

 

 

Кампанията стартира през 2008 г. със събрани 4100 лв. Всяка година събраните средства се увеличават, като през миналата година, достигнаха 62 876,09 лв. С тях за Клиниката по неонатология към УМБАЛ “Проф. Д-р Стоян Киркович” – АД в Стара Загора бяха закупени два съвременни интензивни кувьоза и два комплекта тръби за апаратите за изкуствена вентилация, а за Клиниката по Детска хирургия - кувьоз, ехограф в окомплектовка с микроконвексен трансдюсер, интраоперативен трансдюсер и линеен трансдюсер, дигитален видеопринтер и перфузор.Помощта се събира през цялата година. Организаторите призовават: "Ако всеки човек заделя дори само по 30 стотинки на ден, за 30 дни ще е събрал 9 лева. За година - 108 лв. Ако дори само 500 души съберат толкова, за година сумата ще е почти 55 000 лв.

 

Средства се събират през цялата година. Могат да се предават на целогодишните пунктове в градовете, в които има такива, както и по време на големите акции.

 

За повече информация: 0882 066 306 или 0894704795

 

20 нови коли получи варненската полиция (ВИДЕО)

 

Коментари

Новини Варна